بیمارستان مادر و کودک شوشتری
تشخیص زودهنگام دیابت، عوارض ناشی از این بیماری را کاهش میدهد
.
23 آبان برابر با 14نوامبر روز جهانی دیابت و هفته جاری نیز هفته دیابت با شعار«با آموزش دیابت از آینده ی خود محافظت کنیم» نامگذاری شده است.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، دکتر «محمد آفرید » رئیس بیمارستان با اشاره به اینکه از هر چهار بیمار دیابتی یک نفر از بیماری خود بیاطلاع است، گفت: این مساله لزوم انجام آزمایشها و مراقبتها را دوچندان میکند و همه افراد باید آزمایش اندازهگیری قند ناشتا را بهصورت سالیانه انجام دهند.
او از جمله اقدامات این مرکز را که به همت واحد آموزش سلامت انجام شد برپایی ایستگاه دیابت با هدف سنجش قند و فشارخون جهت مراجعه کنندگان و کارکنان،جشنواره تغذیه جهت کارکنان،ارائه پمفلت به مراجعه کنندگان،پخش کلیپ آموزشی در درمانگاه و حضور کارشناس آموزش سلامت در مدرسه سرزمین مهر و ارائه توضیحات به دانش آموزان در خصوص آشنایی با بیماری دیابت عنوان کرد.
دکتر«محمد آفرید» با تاکید بر تشخیص به موقع دیابت گفت: اگر تشخیص دیابت در مراحل ابتدایی صورت گیرد، عوارض قند مازاد در خون بر روی بدن و ارگانهای حیاتی بهویژه چشمها، کلیه ها،مغز، قلب و سایر عروق کاهش مییابد.
او همچنین افزود: اگر فردی احساس پرنوشی، پرخوری، پر ادراری، کاهش وزن، ضعف و خستگی، ترمیم آهسته زخمها، خشکی پوست، احساس گزگز و بیحسی انگشتان دستوپا، تاری دید و عفونت مکرر می کند، باید با پزشک مشورت کند و آزمایش تشخیص دیابت را انجام دهد.
رئیس بیمارستان مادر و کودک شوشتری، با تاکید بر اینکه، بیماران دیابتی باید به درمان پایند باشند، گفت: برخی بیماران بعد از اینکه احساس کنند قند خونشان پایین است، به درمان و مصرف دارو ادامه نمیدهند که این مساله باعث بالا رفتن مجدد قند خون آنان خواهد شد.
او با بیان اینکه دارو باید طبق توصیه پزشک مصرف شود، خاطرنشان کرد: پایبندی به درمان باعث میشود بیماران دیابتی دچار عوارض بیماری نشوند و یا این عوارض دیرتر در بدنشان ظاهر شود.
او با اشاره به اینکه فعالیت بدنی بهصورت روزانه در کنار مصرف دارو بسیار مهم است، بیان کرد: بیماران دیابتی باید روزانه نیم ساعت ورزش کنند، بهگونهای که در این بازه زمانی ضربان قلب افزایش یابد.
دکتر«محمد آفرید» با تاکید بر داشتن رژیم غذایی سالم، اضافه کرد: استفاده از غذاهای آماده، مواد قندی و مصرف شیرینیجات میتواند سلامتی را به خطر بیندازد و خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد بهویژه در خانوادههایی که افراد درجه یک مبتلا به دیابت هستند.
او با اشاره به اینکه مصرف میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی بیماران دیابتی باشد، ادامه داد: مواد غذایی افراد دیابتی باید کمنمک، کمچرب و کم شیرین باشد./ ن.اکبری
پایان خبر
نظر دهید