• 1398/08/09
  • - تعداد بازدید: 47
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
با وب دا/ بیمارستان مادر و کودک شوشتری در یک نگاه

با وب دا/ بیمارستان مادر و کودک شوشتری در یک نگاه

با وب دا/ بیمارستان مادر و کودک شوشتری در یک نگاه

بیمارستان مادر و کودک شوشتری از جمله بیمارستان های تک تخصصی و در مرکزی ترین نقاط شیراز است که پس از چند سال وقفه، از سال 1394، با چهره ای جدید، کار خود را از سر گرفت.

این بیمارستان همگام با اهداف و بسته های خدمتی طرح تحول نظام سلامت، با ایده توسعه زیرساخت های ارتقای سلامت مادران و نوزادان و ترویج زایمان طبیعی، با گذشت حدود چهار سال از راه اندازی، اکنون یکی از پرمراجعه ترین مراکز درمانی شیراز است.

پیش بینی خدمات ویژه برای زایمان، از هنگام بارداری تا پایان زایمان و اطمینان کامل از سلامت مادر و نوزاد، موجب شده تا در مدت کوتاه راه اندازی مجدد این بیمارستان، استقبال عمومی فراتر از پیش بینی ها باشد.

در چهارمین شماره از مصاحبه های «با وب دا» به سراغ «طاهره گشتاسبی» مدیر این بیمارستان رفتیم که از ابتدای آغاز به کار مجدد بیمارستان در سال 1394، همراه این مجموعه بوده است.

او دانش آموخته رشته مدیریت بیمارستانی است و پس از تجاربی که در دیگر مراکز بیمارستانی داشته، در طی چهار سال گذشته کوشیده تا بیمارستان مادر و کودک شوشتری را به عنوان مجموعه ای موفق در ارائه خدمت معرفی کند.

اکنون خانواده بیمارستان مادر و کودک شوشتری که ابتدا با چند نفر نیروی محدود، پذیرای بیماران شد، حدود 270 عضو دارد و ماهانه بیش از پانصد زایمان در این مرکز انجام می گیرد.

پیوند خوردن خدمات این مرکز درمانی با لبخند مادرانی که از سر شوق، فرزندشان را برای نخستین بار در آغوش می گیرند، حضور در این مجموعه را رنگی دیگر می بخشد.

عرق مدیر بیمارستان مادر و کودک شوشتری به این مجموعه که در این سال ها از یک ساختمان بی استفاده توانست خود را به یکی از نامدارترین بیمارستان های حوزه زنان و زایمان تبدیل کند، مانند مادریست به فرزند نوپایش. در این شماره از با «وب دا»، از زبان او با بیمارستان مادر و کودک شوشتری بیشتر آشنا می شویم.

لطفا بیمارستان مادر و کودک شوشتری را به خوانندگان پایگاه خبری وب دا معرفی کنید:

بیمارستان مادر و کودک شوشتری در سال 1341 به همت شادروان «محمدصادق شوشتری» پایه گذاری شد و پس از چند سالی که خدمات این بیمارستان متوقف شده بود، با قوت گرفتن طرح تحول نظام سلامت در کشور از سال 1392 و اولویت گذاری این طرح بر اهمیت زایمان طبیعی، فرهنگ سازی در این زمینه و ارتقای سلامت مادران و نوزادان، مسوولان دانشگاه علوم بر آن شدند تا با نوسازی این مرکز، کار خدمات رسانی با این اولویت، آغاز شود.

عملیات بازسازی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، اواخر سال 1393 آغاز شد و این بیمارستان، ششم شهریور 1394 با حضور وزیر وقت بهداشت و درمان، به چرخه ارائه خدمات سلامت پیوست.

موقعیت جغرافیایی این بیمارستان در مناطق مرکزی شیراز، موجب شده تا دسترسی اغلب مراجعان آسان تر باشد.

در کنار تلاش هایی که طی این چهار سال برای توسعه زیرساخت های این بیمارستان صورت گرفته، در بخش نیروی انسانی نیز از چند نفر نیروی محدود در روزهای نخست آغاز به کار، اکنون بیمارستان مادر و کودک شوشتری با 64 تخت فعال، توانسته با جذب نیروهای مجرب در حوزه زنان و زایمان و نوزادان، مورد توجه مراجعان بسیاری باشد.

چه خدماتی، حوزه فعالیت بیمارستان مادر و کودک شوشتری را از دیگر مراکز درمانی متفاوت ساخته است؟

پیش بینی اتاق های زایمان طبیعی به صورت جداگانه برای هر مادر و تجهیز امکانات لازم برای آرامش مادران و خانواده ها، آمادگی تیم پزشکی و درمانی برای خدمات رسانی شبانه روزی به مادران و نوزادان و تامین سلامت آنان، به روز رسانی دانش و خدمات مربوط به زایمان و راه اندازی شیوه های جدید زایمان طبیعی در این بیمارستان موجب شده تا یکی از نخستین گزینه های مورد استقبال مادران برای تجربه زایمان باشد.

با نظر مسوولان دانشگاه برای ایجاد کاربری مفید برای بیمارستان مادر و کودک شوشتری، به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی و وجود زیرساخت های بیمارستانی، این مرکز با همت و تلاش دسته جمعی، در مدت کوتاهی، از یک ساختمان بدون استفاده، قابلیت های تبدیل دوباره به یک مرکز بیمارستانی را یافت و مجموعه بیمارستان به نحوی طراحی و بازسازی شد که بتواند تمامی خدمات موردنیاز مادران برای انجام یک زایمان موفق را دارا باشد.

نخستین روزهای آغاز به کار این بیمارستان با چالش ها و مسایل بسیاری روبرو بود. در آن روزها شاید ثانیه ها هم برای همه ما ارزشمند بود و با جدیت فراوان، هر کدام از نیروها با بر عهده گرفتن چندین مسوولیت، می کوشیدند تا در پیشبرد اهداف، سهیم شوند.

با آغاز به کار رسمی بیمارستان، همدلی صمیمانه و محبت دلسوزانه همکاران، دشواری ها را آسان کرد و در مدت کوتاهی توانستیم به شاخص های مفیدی در زمینه خدمات بیمارستان دست یابیم.

اکنون کسب رتبه های برتر در سطح وزارت بهداشت و استان و از سویی دیگر، حجم مراجعان و استقبال اقشار مختلف اجتماعی از این بیمارستان موجب شده تا ثمره این تلاش ها دیده شود و انگیزه ای برای فعالیت بیشتر در آینده باشد.

همچنین راه اندازی درمانگاه بیمارستان و توسعه خدمات آن در دو نوبت صبح و عصر، موجب افزایش قابل توجه حجم مراجعه به بیمارستان شده است.

به طور کلی در این مجموعه کوشیده ایم با پیوند سه شاخص تجهیزات پیشرفته، فضای فیزیکی مناسب و نیروهای مجرب، در گسترش فرهنگ زایمان طبیعی در جامعه، سهیم شویم.

با همت پزشکان و همکاری مثبت خانواده ها، انجام زایمان های سه قلو به شیوه طبیعی نیز در این بیمارستان صورت گرفته و تمام تلاش خود را به کار بسته ایم تا مادران با مزایای زایمان طبیعی، بیشتر آشنا شوند.

برگزاری کلاس های آموزشی در هشت جلسه دو ساعته برای مادران باردار و همراهان آنان به همت تیم آموزشی بیمارستان نیز تلاشی در این راستا بوده که با آموزش های ارائه شده، شاهد استقبال قابل توجه مادران از زایمان طبیعی هستیم.

لطفا در مورد اتاق های LDR کمی توضیح هید:

پیش بینی اتاق های زایمان(LDR) که امکان زایمان طبیعی در محیطی مستقل و خصوصی، به همراه همسر یا اعضای خانواده را برای مادر فراهم می کند، از جمله امکانات این بیمارستان است که کوشیده ایم به بهترین نحو، عملیاتی شود.

تجهیز اتاق ها به دوش آب گرم و رایحه درمانی برای آرام سازی مادر، امکان پخش موسیقی آرامش بخش یا آیات قرآنی، وان های حمام برای زایمان در آب، نصب تصاویر زیبای کودکان در سقف و محیط این اتاق ها موجب شده تا مادران، خاطرات شیرین تری از زایمان را تجربه کنند.

هم اکنون این بیمارستان دارای 6 اتاق LDR است و توانسته ایم از متوسط ماهانه 99 زایمان در نخستین سال آغاز به کار، به پیش از پانصد زایمان در ماه، طی سال جاری دست یابیم.

همچنین به صورت روزانه، دو مبلّغ دینی در جمع مادران حضور یافته و احکام دینی مربوط به بانوان را به آنان آموزش می دهند که این اقدام نیز مورد استقبال مادران قرار گرفته است.

آمارهای به دست آمده از نظرسنجی سازمانی که از سوی دانشجویان در حال انجام است، نشان می دهد که میزان رضایتمندی مردمی از بیمارستان در حال افزایش است.

بیمارستان مادر و کودک شوشتری چه خدماتی را در زمینه زایمان طبیعی بدون درد ارائه می دهد؟

با دیدگاه مثبت مجموعه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبنی بر گسترش فرهنگ زایمان طبیعی، به دلیل مزایای این شیوه زایمانی، بیمارستان مادر و کودک شوشتری نیز در این مسیر همراه شد و هم اکنون امکان انجام زایمان بدون درد با استفاده از روش دارویی و غیر دارویی امکان پذیر است.

در روش غیر دارویی با استفاده از تکنیک های ورزشی، زایمان در آب، حضور همراه با تکینیک های تنفسی، تن آرامی و رایحه درمانی به مادر کمک می شود تا زایمان خوشایندی را تجربه کند.

در روش دارویی با روش اپیدورال و اسپاینال و استفاده از گازهای استنشاقی، درد مادر به میزان قابل توجهی کاهش یافته و تمایل او برای تجربه زایمان طبیعی بعدی افزایش می یابد.

با گذشت زمان و موارد موفق انجام این شیوه از زایمان، اکنون شاهد استقبال مادران از روش های بدون درد هستیم و در مادرانی که پزشک تشخیص می دهد که دارای شرایط لازم هستند، با موفقیت در حال انجام است.

از سویی دیگر در کنار این تلاش ها، در بعد علمی نیز کوشیده ایم دانش مجموعه را تقویت کرده و با برگزاری سمینارهای علمی، با حضور اساتید برجسته، همکاران بیمارستان و دیگر مراکز درمانی این حوزه، با جدیدترین شیوه های زایمان و به ویژه روش های بدون درد، بیشتر آشنا شوند.

آیا خدمات بیمارستان مادر و کودک شوشتری علاوه بر انجام زایمان، شامل موارد دیگری می شود؟

با توجه به امکان تولد نوزادان دچار مشکل و اهمیت تامین سلامت آنان، این بیمارستان به سه تخت NICU و 11 تخت فوتو، برای درمان زردی نوزادان نیز مجهز بوده و در تلاش هستیم تا میزان تخت ها برای خدمت رسانی بهتر توسعه یابد.

حضور متخصصان نوزادان در این مجموعه نیز خدمت ارزشمندی برای تکمیل زنجیره خدمات است.

شیرین ترین تجربه حضور در این بیمارستان مربوط به چه زمانی بوده است؟

حوزه خدمات بیمارستان که هر لحظه با تولد جدیدی همراه است، خاطرات شیرینی را برای ما خلق کرده و سختی زحمات همکاران، با دیدن اشک شوق مادران و خانواده ها از در آغوش کشیدن فرزندانشان، شیرین می شود.

همچنین با ابتکار واحد بسیج بیمارستان، برگزاری اردوهای جهادی در مناطق حاشیه شهر شیراز نیز از سال 1397 راه اندازی شده و هر ماه یک تیم جهادی شامل پزشکان متخصص اطفال و زنان، پزشک عمومی، پزشک طب سنتی، داروساز، ماما و کارشناس تغذیه، در مناطق حاشیه شهر شیراز حضور می یابند و به مردم، خدمات پزشکی شامل معاینه، داروی رایگان و ارجاع به سطوح تخصصی و خدمات پاراکلینیکی مانند سونوگرافی و آزمایشگاه ارائه می دهند.

شرکت در این اردوهای جهادی و لذت ارائه خدمت به مردم محروم، در کنار استقبال ویژه ای که تیم های درمانی بیمارستان برای حضور در این اردوها دارند و همدلی و صمیمیتی که بین پزشکان و کارکنان وجود دارد نیز تجربه های شیرینی را برای من به همراه داشته است.

پایان

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 11477
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید