بیمارستان مادر و کودک شوشتری
شیر مادر لذیذترین غذا برای نوزادان
شیر مادر لذیذترین غذا برای نوزادان
شیر مادر، یک غذای فوقالعاده و اصلی برای نوزاد است؛ این غذای فوقالعاده مخلوط کاملی از مواد غذایی و ترکیبات به نسبت پیچیده بوده که برای رشد و نمو نوزاد ضروری است.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، متخصص اطفال بیمارستان فواید شیر مادر را به خاطر ترکیب منحصر به فرد آن دانست و گفت: برخی از اثرات تغذیه با شیر مادر حتی تا سنین بزرگسالی نیز برای فرزند شما باقی میماند و او را از کودکانی که با شیر خشک تغذیه شدهاند، متمایز میکند.
وی تأثیر شگفت انگیز شیر مادر در افزایش هوش نوزاد را، از فواید منحصر به فرد آن دانست و افزود: شیر مادرمحدود به خواص غذایی آن نیست. شیر مادر علاوه بر داشتن تمام ویتامینها و مواد غذایی ضروری، دارای ترکیبات مهم محافظت کننده از نوزاد در برابر بیماریها نیز هست. به همین خاطر، توصیه میشود تغذیه نوزاد تا شش ماهگی تنها با شیر مادر انجام شود.
دکتر«مهبودی» به فواید شیر دادن در سلامتی مادر اشاره نمود و گفت: تغذیه نوزاد با شیر مادر، سطح استرس مادر و احتمال افسردگی بعد از زایمان را کاهش میدهد و احتمال ابتلا به برخی از انواع سرطان در مادرانی که به نوزاد خود شیر دادهاند، کمتر است.
این متخصص اطفال، به تأثیر مفید شیر مادر در سلامتی نوزاد، تأکید کرد و گفت: شیر مادر از نوزاد در برابر بسیاری از بیماریها محافظت میکند و از ایجاد انواع آلرژیها در نوزاد پیشگیری میکند و جلوی چاق شدن نوزاد را میگیرد و همچنین در برابر بسیاری از عفونتها محافظت می کند.
او همچنین ادامه داد: شیر مادر باعث جلوگیری از خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (مرگ ناگهانی نوزاد در خواب بدون هیچگونه عارضه قابل تشخیص) میشود. حتی یک ماه شیر دادن به نوزاد، خطر این سندرم را به نصف کاهش میدهد.
مهبودی در خصوص دیگر فواید شیر مادر، توضیح داد: بیشتر خانواده ها با فواید معروف و شناخته شده شیر مادر آشنا هستند؛ اما شاید در مورد نقش شیر مادر در هوش نوزاد کمتر شنیده باشند. مطالعات نشان میدهد کودکانی که با شیر مادر تغذیه شدهاند، سطح هوش بالاتری را در سالهای بعد نشان میدهند. در این مطالعات مشخص شد هر چه قدر مدت زمان تغذیه با شیر مادر بیشتر باشد، کودکان در تستهای هوش امتیاز بیشتری کسب میکنند.
وی همچنین افزود: یکی دیگر از فوائد شیر مادر، صرفه اقتصادی برای خانواده و اجتماع می باشد،که در تولید شیر خشک و ظروف نگهدارنده آن صرفه جویی می گردد و هزینه اضافه تری به خانواده تحمیل نمی گردد و زحمات والدین جهت آماده نمودن شیر خشک برای نوزاد گرسنه نیز کمتر می گردد.
او در ادامه، به ارتباط تغذیه با شیر مادر و هوش نوزاد پرداخت و گفت: شیر مادر حاوی موادی است که برای تکامل مغز، سیستم عصبی و سیستم بینایی نوزاد ضروری هستند. تأثیر این مواد غذایی به قدری زیاد است که باعث میشود در آزمون IQ، کودکان تغذیه شده با شیر مادر نسبت به سایر کودکان، 10 تا 12 امتیاز بیشتر کسب کنند. این کودکان در دوران مدرسه نیز امتیاز بالاتری در تستهای هوش و تستهای سنجش بینایی به دست میآورند.
این متخصص اطفال،یکی از ترکیبات بسیار مهم شیر مادر که در هوش نوزاد نقش کلیدی دارد را، انواع اسید چرب نام برد و گفت: اسیدهای چرب یک منبع اصلی برای تولید انرژی و از اجزای ضروری برای تشکیل و گسترش بافت مغزی هستند. دو اسید چرب دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA) و آراشیدونیک اسید (AA) موجود در شیر مادر میتواند مهارتهای ذهنی کودک را افزایش دهد. این دو اسید چرب به ترتیب به گروه اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 تعلق دارند. علاوه بر اسیدهای چرب، شیر مادر حاوی پروتئینهای مهمی است که رشد و تکامل مغز کودک را تحریک میکند.
او با اشاره به نقش مادران در سطح هوش و نبوغ کودکان،گفت: نقش مادران در سطح هوش و نبوغ کودکان، نه از خردسالی و دوران مدرسه، بلکه از همان روز تولد آغاز میشود. مادران برای این که کودک باهوشی داشته باشند باید علاوه بر تغذیه نوزاد، به تغذیه خودشان نیز توجه بیشتری کنند؛ چرا که نوزاد موادی را دریافت میکند که شما برای او انتخاب کردهاید و در رژیم غذایی روزانهتان گنجاندهاید.
پایان خبر
نظر دهید