• 1400/02/02
  • - تعداد بازدید: 135
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
بیمارستان مادر و کودک شوشتری

آهن و بارداری

آهن و بارداری

آهن برای رشد جنین و افزایش توده سلولهای قرمز بدن و در زمان شیردهی، برای تولید شیر لازم است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، متخصص طب سنتی با شاره به اهمیت مصرف آهن در مادران باردار گفت: میزان نیاز بدن به آهن، در دوران بارداری افزایش پیدا می کند. اگر مادری کم خونی ندارد، مصرف روزانه حدود 30میلی گرم آهن برای او کافی است. در فقر آهن، با توجه به نیاز مادر، روزانه 60تا120 میلی گرم آهن به همراه 15 میلی گرم روی و 2 میلی گرم مس که به جذب آهن کمک می کند مورد نیاز است.

 

وی با اشاره به لزوم دریافت فولات برای تولید گلبول قرمز خون درمادرجهت رشد جنین و جفت، گفت: اسید فولیک از طریق مکمل های دارویی بهتر از فولات از طریق غذا جذب می شود. مقدار جذب آهن در دوران بارداری بیش از زمان غیر بارداری است.

دکتر«الهام حق جو» با اشاره به افزایش جذب آهن با مصرف میوه های غنی از ویتامین C گفت: گوشت قرمز، ماهی، گوشت پرندگان و میوه های خشک، حاوی آهن هستند.

همچنین وی با اشاره به دیگر منابع آهن گفت: مصرف سبزیجات برگ سبز، پرتقال، گل کلم، موز و کلم بروکلی نیز که از منابع فولیک اسید می باشند، به جذب آهن کمک می کند.

این متخصص طب سنتی در ادامه گفت: سیب زمینی، اسفناج، کدو حلوایی، کلم ها، هویج، جعفری خام، خرفه، انواع لوبیا، عدس و سایر حبوبات، برنج، مغز پسته، فندق و تخم کدو همه حاوی آهن هستند، اما آهن آنها از نوع« فریک» است که قابلیت جذب کمی در بدن دارد ولی اگر این مواد غذایی، همراه با کمی گوشت و ویتامین C (مانند لیموترش و آب پرتقال) خورده شود قابلیت جذب آنها افزایش می یابد.

وی با تاکید بر عوامل بازدارنده جذب آهن گفت: مصرف چای و قهوه خصوصا بلافاصله بعد از غذا، مصرف آنتی اسیدها مانند شربت معده، بخصوص با غذا یا همراه مصرف مکمل آهن و همچنین مصرف زیاد زرده تخم مرغ (بیش از شش عدد در هفته) از جذب آهن جلوگیری می کند یا می کاهد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 40258
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید