• 1398/03/01
  • - تعداد بازدید: 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بیشتر بدانیم: توصیه های طب سنتی ایرانی در روزه داری

بیشتر بدانیم: توصیه های طب سنتی ایرانی در روزه داری

.....

ماه مبارک رمضان در کنار اینکه ماهی برای خودسازی روحی و انجام تکلیف الهی می باشد، فرصتی مناسب جهت برداشتن قدم های موثر در بهبود سلامت جسمانی نیز می باشد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان، متخصص طب سنتی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، با اشاره به سابقه چند هزار ساله طب سنتی ایران در خصوص توصیه های تغذیه ای در زمان افطار گفت: مناسب است افطار خود را با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین باز کنید و عرقیات گرم، ترکیب آب گرم با عسل و آبلیمو یا چای کمرنگ گزینه های مناسبی هستند.

وی همچنین افزود: مصرف انواع آش ها بجز آش رشته که در ترکیب خود جو، هویج، گشنیز و اسفناج داشته باشد در وعده افطار توصیه می شود.

دکتر«مهدیه حاجی منفرد نژاد» با تاکید بر مصرف وعده افطار و شام در دو زمان مجزا گفت: معده انسان پس از یک افطار سبک، آمادگی هضم غذای بیشتر و سنگین تری را پیدا می کند و از احساس ثقل و سنگینی معده جلوگیری بعمل می آید.

این متخصص طب سنتی، با اشاره به عادات بد مردم در زمان افطار، نسبت به نوشیدنی ها و مواد غذایی گفت: یکی از بدترین عادات در زمان افطار، نوشیدن آب سرد و مایعات گازدار می باشد که سبب ضعف هاضمه، یبوست، افزایش عطش خواهد شد و همچنین خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم، سرخ کردنی ها، میوه، شیرینی های قنادی و زولبیا و بامیه در وعده افطار توصیه نمی شود.


دکتر حاجی منفرد نژاد بهتر دانست، روزه داران سالاد ترش، ماست و سایر مخلفات سفره افطار را حذف کنند چون مصرف این مواد غذایی می تواند زمینه ساز ایجاد نفخ، ترش کردن و عدم هضم غذا شود.

وی توصیه کرد: بلافاصله بعد از مصرف سحری یا شام دراز نکشید، زیرا سبب عواقبی مثل رفلاکس، نفخ و سوء هاضمه خواهد شد و همچنین حلیم و آش رشته بخاطر هضم سنگینی که دارند، بهتر است در وعده افطار مصرف نشود.

جلوگیری از تشنگی در روزه داری

این متخصص طبی سنتی برای جلوگیری از تشنگی روزه داران گفت: مصرف غذاهای خشک، پر ادویه، سرخ کردنی و شیرینی در وعده سحر ممنوع می باشد و همچنین مصرف قهوه، کاکائو و چای پررنگ به علت مدر بودن می تواند تشنگی را تشدید کند.

وی در ادامه اظهار داشت: در وعده سحر تا حد امکان از غذاهای نشاسته ای استفاده نشود، چون این مواد برای هضم خود نیاز به آب بیشتری دارند و مصرف آب یخ گرچه در ابتدا سبب کاهش عطش شده ولی در نهایت تشنگی را افزایش می دهد.

دکتر حاجی منفرد نژاد تاکید کرد: مصرف شربت لیمو و سکنجبین برای کاهش تشنگی بسیار موثر است و همچنین مصرف سبزیجاتی مانند خیار، کاهو، هندوانه و برگه زرد آلو خیسانده در آب برای جلوگیری از تشنگی در طول روز نیز مفید می باشد.


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 6638
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید