• 1399/08/12
  • - تعداد بازدید: 38
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
بیمارستان مادر و کودک شوشتری

راهکارهای حمایتی همسران برای بانوان شاغل

راهکارهای حمایتی همسران برای بانوان شاغل

راهکارهای حمایتی همسران برای بانوان شاغل

برخورد با استرس، واقعیتی از زندگی کاری است و زمانی که شما و همسرتان هر دو شاغل هستید، هر دو استرس خودتان را برای مدیریت و استرس فرد دیگر هم دارید، دو شغل می ‌تواند دو برابر استرس باشد، اما می‌تواند به معنی دو برابر همدلی و درک باشد. مهم این است که شما دو نفر استرس خود را مدیریت کنید و به سمت این ایده حرکت کنید که استرس طرف مقابل را کاهش دهید.

حمایت اجتماعی در تقابل خانواده و کار به کمک همسر و اعضای خانواده به دست می­آید. مطالعات نشان داده است که حمایت خانوادگی در بهبود تعارض کار و خانواده عمل می­کند و اگر مردان از نظر کارهای خانه و مراقبت از کودکان حمایت بیشتری کنند، تعارض­های خانوادگی یک مشکل بزرگ برای بانوان کارمند نخواهد بود.

دکتر «لوان بریزندین» نویسنده کتاب «مغز زنانه» و متخصص اعصاب و روان می­گوید: صحبت کردن موجب آزاد شدن هورمون های دوپامین و اکسی­ توسین (مواد شیمیایی که موجب ایجاد حس اعتماد، پاداش و پیوند عاطفی می­شود) در مغز زنان می­شود.
با یک گپ خودمانی و صمیمانه، از او بپرسید که حال و احوالش چطور است و آیا چیزی هست که بخواهد درباره­اش صحبت کند؟
به گفته این متخصص اعصاب و روان؛ زنان معتقدند هرچه همسرشان بیشتر با آنها به گفتگو می ­پردازد، بیشتر از زندگی زناشویی خود احساس رضایت می­کنند. زیرا زنان برقرار کردن ارتباط کلامی را به عنوان ابزاری برای کنترل و گذر از فراز و نشیب های زندگی به کار می­برند.
پس اگر در برنامه خود زمانی را به گفتگو با همسرتان اختصاص دهید تا او بتواند جایی برای ابراز نا امیدی ها و نگرانی هایش داشته باشد، می­توانید مطمئن باشید که کلید حل مشکلات کوچکی که می ­توانند روی هم جمع شده و به مسائل بزرگی تبدیل شوند، در دست شماست.
منافع حمایت همسر برای بانوان:

- افزایش میزان رضایت از ازوداج

- افزایش میزان رضایت از روابط مثبت با همکاران

- کاهش میزان انتقاد از اعضای خانواده

- افزایش میزان تمرکز بر کار

- کاهش میزان احساس ضعف در خانه بعد از کار

- افزایش سطح رضایت شغلی

چگونه از همسر شاغل خود حمایت کنیم؟

1-گوش کنید

وقتی شریک زندگی شما از محل کار به خانه می آید و شروع به بازگو کردن مشکلات کاری خود می کند، برای چند دقیقه ای که او در حال صحبت کردن است از هر کاری دست بکشید و فقط به او گوش کنید و روی آنچه شریک زندگی شما می گوید «توجه کنید»، صحبت های او را قطع نکنید، توصیه ای نکنید، همیشه نیاز به حل مشکل نیست، گاهی اوقات شریک زندگی شما تنها باید شنیده شود.

2-پشتیبانی کنید

«نشان دادن مشارکت در آنچه که شریک زندگی شما می گوید بسیار مهم است، عبارت های حمایتی بگویید و از ادبیات حمایتی استفاده کنید. همدردی کنید، اما استرس خود را با همسرتان مقایسه نکنید. وقتی شریک زندگی شما شروع به شکایت می کند، نگویید فکر می ­کنی فقط روز او بد بوده است؟

3-تشویق به دوستی و علایق بیرونی

در بعضی مواقع شما نمی‌ توانید تنها منبع کاهش استرس شریک خود باشید. به شریک زندگی خود کمک کنید تا دوستانی خارج از خانه داشته باشد، به آنها آزادی و فضا بدهید تا چیزهایی مانند یک سرگرمی و ورزش که از آن لذت می ‌برند را دنبال کنند، همچنین مهم است که هر دوی شما یک «شبکه حمایت بیرونی» از افرادی که می ‌توانند به شما در حل چالش ‌های حرفه ‌ای کمک کنند داشته باشید. به شریک زندگی خود کمک کنید یک عادت خوب در پایان کار ایجاد کند. این می تواند یک پیاده روی در انتهای کار روزانه باشد. همه به زمانی برای رفع فشار نیاز دارند.

4-در خانه بیشتر کنار هم باشید

خانه باید حکم یک پناهگاه امن را برای شما و همسرتان داشته باشد. حضور دائم تلفن های همراه و رایانه شخصی در همه مکان ها انکارناپذیر است. به همین دلیل نیاز است که شما و همسرتان برای عادات خوب و استفاده درست از دستگاه تلفن همراه تمرین کنید. همدیگر را ترغیب کنید که به کتاب صوتی یا موسیقی گوش دهید.

در نهایت در صورت موفق نبودن این راهکارها:

ممکن است تشویق شریک خود برای دیدن درمانگر یا مشاوره شغلی ارزشمند باشد. با این حال، درمانگر یا مشاور باید مکمل باشند، نه جایگزینی برای شما.

دکتر «لیلا قهرمانی» دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 31960
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید