• 1401/01/15
  • - تعداد بازدید: 144
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بیمارستان مادر و کودک شوشتری

مقاله: سبک زندگی در دوران پسا کرونا

سبک زندگی در دوران پسا کرونا

گردآورنده: دکتر راضیه پیرزاد متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان مادر و کودک شوشتری

کووید-19 به عنوان یک بار جهانی، عادات و شیوه زندگی روزانه افراد را تغییر داده است.

توصیه های سلامت عمومی و شرایط قرنطینه ی اعمال شده جهت کنترل عفونت، تاثیرات غیرمستقیم بر دسترسی به غذا،کیفیت فعالیتهای روزانه و میزان دسترسی به تفریحات و سرگرمی های عمومی، فعالیت های اجتماعی و امنیت کاری و اقتصادی اعمال نموده است.(1)

این فاکتورها در طول زمان موجب تغییرات رادیکال(شدید) در رفتارهای مربوط به شیوه زندگی، به خصوص میزان غذا خوردن روزانه، خواب و فعالیت های فیزیکی شده است. شایان ذکر است که عوامل ذکر شده فاکتور خطر غیرمستقل برای مشکلات متابولیک مثل چاقی،دیابت و بیماری های قلبی و عروقی است.(2و3)

طبق مطالعه ای از کشور هند در طول همه گیری کرونا، رفتار های تغذیه ای بهبود داشته اند، گرچه 3/1 شرکت کنندگان در مطالعه دچار افزایش وزن همزمان با کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش زمان تماشای تلویزیون و نشستن شده اند. همچنین وضعیت روانی دچار تاثیرات منفی شده است.

از آنجایی که جهان در حال حرکت به سمت شرایط زندگی قبل از پاندمی است، سلامت باید مد نظر باشد و نکات زیر می تواند برای حفظ زندگی مفید باشد:

1. تغذیه مناسب: رژیم مناسب تغذیه ای راهی بسیار مهم برای سلامت جسم و روان می باشد و مواد غذایی مفید می تواند یک سد دفاعی علیه بیماری ها باشد.(4)

2. ورزش روزانه :می تواند موجب کاهش شانس ابتلای شما به ویروس یا بیماری طولانی مدت باشد. ورزش ایمنی بدن در برابر بیماری های مشخص را افزایش می دهد و همچنین هورمون های استرس زا را در بدن کاهش می دهد. این هورمون ها می تواند بدن را مستعد به بیماری نماید. به علاوه ورزش عضلات بدن را تقویت می کند که این شامل تقویت عضلات قلب و ریه نیز می شود. تقویت عضلات نقش مهمی در مبارزه با بیماری ها دارند.

3. نوشیدن آب: پس از بازگشتن به ضرب آهنگ طبیعی زندگی قبل از کرونا، به نوشیدن آب دقت کنید. نوشیدن آب به زدودن سموم از بدن و در نتیجه آمادگی بدن برای عملکرد بهتر کمک می کند. نوشیدن میزان کافی آب باعث ساخت پیش ساز های شیمیایی هورمون های ملاتونین و سروتونین برای بهداشت خواب و روان می باشد.

4. قرارگیری در معرض نور آفتاب: ویتامین دی نقش اساسی در تقویت سیستم ایمنی دارد. قرارگیری پوست بدون پوشش در برابر نور خورشید باعث ساخت این ویتامین می شود.

5. بهداشت روان: نشان داده شده است که استرس سیستم ایمنی را تضعیف می کند و ظرفیت عملکردی آن را کاهش می دهد. مراقبت از روان به جلوگیری از اختلالات روانی مثل اضطراب، افسردگی و کاهش خطر عفونت و کاهش استعداد به کم انگیزگی و کمبود انرژی بدن کمک می کند.

6. خواب مناسب: هر دو طول و کیفیت خواب بر سیستم ایمنی مؤثر است. برای افراد بالغ 9-7 ساعت خواب شبانه مطلوب است. پادتن هایی که در مبارزه با عفونت نقش ایفا می کنند، با کمبود خواب کاهش می یابند و فرد را مستعد بیماری ها می کنند.(4)

منابع:

[1] Mattioli AV, Pinti M, Farinetti A, Nasi M. Obesity risk during collective quarantine for the COVID-19 epidemic. Obes Med 2020;20:100263.

[2] Gornicka M, Drywien ME, Zielinska MA, Hamułka J. Dietary and lifestyle changes during COVID-19 and the subsequent lockdowns among Polish adults: a cross-sectional online survey PLifeCOVID-19 study. Nutrients 2020;12(8):2324

[3] Chopra s.a, Ranjan P b, *, Singh V c, Kumar S d, Arora M d, Hasan M SH d, Kasiraj R d, Suryansh d, Kaur D a, Naval K. Vikram b, Malhotra A e, Kumari A f, Klanidhi K B c, Baitha U, J Diabetes Metab Syndr. 2020 November-December; 14(6): 2021–2030.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 57554
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید