• 1398/08/08
  • - تعداد بازدید: 26
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مهم ترین ویژگی های رژیم غذایی سالم دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین

مهم ترین ویژگی های رژیم غذایی سالم دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین

مهم ترین ویژگی های رژیم غذایی سالم دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین

مادرانی که به اندازه کافی انرژی دریافت نمی کنند، در معرض خطر زایمان نوزادان کم وزن و کوتاه قد قرار دارند.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مادر و کودک شوشتری، در مادرانی که تداوم شیردهی کمتری دارند و مادرانی که در دوران بارداری افزایش وزن مناسبی نداشته باشند، رابطه عاطفی بین مادر و شیرخوار در بدو تولد و دو سال نخست زندگی، با اشکال و به سختی برقرار می شود.

اجرای یک برنامه غذایی متعادل و متنوع با استفاده از گروه های مختلف غذایی، می تواند تمام نیازهای تغذیه ای مادر و جنین را تامین کند، به جز نیاز به آهن و اسید فولیک که باید با دریافت مکمل های آن جبران شود؛ در دوران بارداری به دلیل افزایش حجم خون مادر و رشد جنین و جفت، نیاز به آهن و اسیدفولیک افزایش می یابد، بنابراین اهمیت دریافت این مکمل ها در پیشگیری از کم خونی، ضعف و ناتوانی مادر، زایمان زودرس و نقص سیستم عصبی جنین است و باعث تکامل و مقاومت سیستم ایمنی بدن او می شود.

رژیم غذایی زن باردار باید متنوع و پرکالری باشد؛ بهتر است غذا به دفعات بیشتر و حجم کمتر مصرف شود، مقدار افزایش کالری مصرفی 300 کیلو کالری بیش از حالت غیرباردار است، به این ترتیب نیاز به کالری که در یک زن غیرباردار دو هزار و 300 کیلو کالری است، در بارداری به دو هزار و 600 کیلوکالری افزایش می یابد.

نیاز روزانه آهن در مدت بارداری 30 میلی گرم در روز است و از ماه چهارم بارداری که زمان خون سازی جنین است، باید مصرف آن شروع شود، آهن مهمترین نیاز مادر باردار است؛ پارازیت، آهن را فعالانه از خون مادر جذب می کند و حتی زمانی که مادر کم خونی شدید دارد، جنین کم خون نمی شود و این مادر باردار است که در صورت مصرف نکردن آهن اگزوژن (قرص فروس سولفات یا کپسول هماتنیک) دچار افت هموگلوبین و هماتوکریت خون می شود، هیچ غذا یا رژیم غذایی، آهن مورد نیاز بارداری را تامین نمی کند و باید آهن اگزوژن مصرف شود.

زنان باردار روزانه دست کم پنج وعده میوه و سبزی مصرف کنند؛ از کربوهیدرات ها از جمله نان، برنج، پاستا غافل نشوند و آنها را پایه اصلی رژیم غذایی خود قرار دهند، بهتر است از غلات کامل بیشتر استفاده کنند تا فیبر بیشتری وارد بدن شود، پروتئین باید در رژیم غذایی روزانه قرار داشته باشد و بهتر است پروتئین، کم چرب باشد، ماهی، گوشت کم چرب، تخم مرغ، مغزها و لبنیات، بهترین منابع پروتئین است.

به مادران باردار توصیه می شود ماهی را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهند، ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین دی، مواد معدنی و چربی های امگا 3 است، چربی های امگا 3، برای رشد سیستم عصبی نوزاد ضروری است.

«سارا دستگیر» کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان مادر و کودک شوشتری

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 11452
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید