بیمارستان مادر و کودک شوشتری
گوشت شترمرغ؛ توصیه ای برای افراد مبتلا به کمبود آهن
گوشت شترمرغ؛ توصیه ای برای افراد مبتلا به کمبود آهن
گوشت شترمرغ جزو گوشت های قرمز طبقهبندی می شود؛ اما بر خلاف سایر گوشت های قرمز، یک گوشت سالم در نظر گرفته می شود. رنگ این گوشت نسبت به گوشت گاو تیره تر است.
گوشت شترمرغ اسیدهای چرب چند غیر اشباع بالا، اسیدهای چرب اشباع کم و کلسترول کمتری در مقایسه با سایر گوشت های قرمز مانند گوشت گاو دارد. این در حالی است که طعم آن شبیه گوشت گاو بدون چربی است.
در واقع ترکیبی از خواص هر دو گوشت را دارد. از این نظر گوشت شترمرغ یک گوشت قرمز مناسب برای افرادی است که به دنبال سبک زندگی سالم تر هستند. 100 گرم گوشت شترمرغ پخته حاوی 174 کیلوکالری انرژی، 56/66 گرم آب، 93/25 گرم پروتئین و 01/7 گرم چربی است.
در مطالعه ای درصد چربی در گوشت های مختلف اندازه گیری شد که درصد چربی گوشت خام شترمرغ 6/1 درصد، گوشت خام بوقلمون 8/3 درصد و گوشت خام گاو 5/4 درصد بود. نسبت چربی به پروتئین طبق مطالعه ای در گوشت شترمرغ 07/0، گوشت بوقلمون 18/0 و گوشت گاو 22/0 بود که نشان دهنده برتری گوشت شترمرغ نسبت به گوشت بوقلمون و گاو از این نظر است.
گوشت شترمرغ حاوی سدیم پایین تر و آهن بالاتری نسبت به سایر گوشت ها است و باعث می شود گزینه مناسب تری برای افرادی باشد که نیاز به محدودیت سدیم دریافتی دارند، یا مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند. همچنین سطح فسفر و منگنز در گوشت شتر مرغ نسبت به گوشت گاو یا مرغ بیشتر است.
از سویی دیگر خوب است بدانیم گوشت شترمرغ ویتامین Eبالایی نیز دارد و می تواند به عنوان منبعی مناسب از پروتئین در رژیم غذایی ما گنجانده شود./ف.نوروزی فرد
«فاطمه نوری پور» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نظر دهید